Kačica na provensálsky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1,2 kg kačice, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 0,5 dl oleja, 3 dl bieleho vývaru, 2 strúčiky cesnaku, 500 g rajčiakov, 1 dl bieleho vína, 25 g sardelových rezov, 1 lyžičku bazalky, 10 čiernych olív.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá a osušená kačica sa nakrája na porcie, mierne osolí, okorení. Pripravená kačica sa rýchlo opečie na oleji z obidvoch strán, mierne podleje vývarom, pridá sa rozotretý cesnak so soľou a dusí pod pokrývkou do polomäkka. K mäsu sa pridajú na kocky nakrájané, olúpané rajčiaky, podleje sa vínom a dusí domäkka. Tesne pred dodusením sa pridajú na drobné kocky nakrájané sardelové rezy, nakrájaná bazalka a vykôstkované čierne olivy. Pri podávaní sa porcia kačice poleje šťavou s vložkou. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, rôzne upravené zemiaky.