Sekaná pečienka z králika

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g králika, 250 g bravčového bôčika, 150 g strúhanky, 0,5 dl mlieka, 2 vajcia, 1 malú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu polohrubej múky, 30 g slaniny, 1 lyžicu masti, 1 lyžičku hladkej múky.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, vykostené mäso z králika a bravčového bôčika sa zomelie najemno, pridá sa mliekom navlhčená strúhanka, vajcia, nastrúhaná, očistená cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, polohrubá múka a táto zmes sa dobre premieša. Nakoniec sa do zmesi zamieša na drobné kocky nakrájaná slanina. Z tejto zmesi sa vytvarujú šišky, vložia do masťou vymasteného pekáča a upečú dozlata. Krátko po zapečení sa zmes mierne podleje horúcou vodou a počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou, podľa potreby sa dolieva horúcou vodou. Upečená sekaná sa vyberie z pekáča a vloží do kastróla. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, rozmieša a dobre povarí. Prevarená šťava sa precedí, podľa potreby dochutí soľou. Mleté mäso z králika sa môže využiť na rôzne pokrmy, rezne z mletého mäsa, klopsy, krokety a pod. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená dusená zelenina, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 834
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

835

Podobné recepty:
  • Srnčí chrbát na víne

    Srnčí chrbát na víne

  • Dusený diviak

    Dusený diviak

  • Srnčie mäso na smotane

    Srnčie mäso na smotane

kuk