Králik na livornský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g králika, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 0,5 dl oleja, 1 lyžicu masla, 50 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 2,5 dl rajčiakovej šťavy, 30 g sardelových rezov.

Postup

Krok 1

Z očisteného, umytého králika sa odsekne predná časť, rozsekne sa pozdĺž, zadná časť sa odblaní a nasekajú sa menšie kusy, asi 3 ks na porciu. Pripravené mäso sa osolí, okorení a opečie na oleji zo všetkých strán. Opečené mäso sa vyberie a vloží do kastróla. Do oleja po opekaní mäsa sa pridá nadrobno nakrájaná cibuľa, opraží dozlata, pred dopražením sa pridá nastrúhaný cesnak a nadrobno nakrájaná petržlenová vňať, krátko sa podusí, zaleje rajčiakovou šťavou. Do pripraveného základu sa vloží opečené mäso, vykostené a rozotreté sardelky a dusí sa domäkka. Počas dusenia sa mäso premieša. Mäkké mäso sa vyberie do kastróla. Šťava sa prepasíruje, podľa potreby dochutí soľou a krátko povarí. Hotovou šťavou sa zaleje mäso a spolu krátko dusí. Vhodné prílohy: opečené krajce sendviča, rozličné cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 956
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

957

Podobné recepty:
  • Ragú z bažanta na spôsob monteglace

    Ragú z bažanta na spôsob monteglace

  • Jelenie (danielie) stehno na sardelách

    Jelenie (danielie) stehno na sardelách

  • Bažant pečený na ovocí

    Bažant pečený na ovocí

kuk