Králik pečený na poľovnícky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g králika, 50 g slaniny, 1 lyžičku soli, 2 lyžice masti, 100 g koreňovej zeleniny, cibuľu, bobkový list, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, tymian, 4 dl bieleho vývaru, 1 lyžicu hladkej múky, 3 lyžice bieleho vína, citrón, 1,5 dl kyslej smotany, 1 citrón, 1 lyžicu brusnicového kompótu.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, odblanený chrbát a stehná sa prešpikujú na rezance nakrájanou slaninou, osolia, opečú na masti zo všetkých strán. Do masti po opekaní sa pridá na kolieska nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa, opraží, pridá sa bobkový list, celé čierne a nové korenie, tymian, zastrekne vývarom a nechá sa zavariť. Do hotového základu sa vloží opečené mäso, dá sa do rúry a pomaly sa pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva horúcim vývarom. Upečené mäso sa vyberie, vloží do kastróla a udržiava v teple. Základ sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vlažným vývarom, zamieša a dobre povarí. Povarená omáčka sa dochutí podľa potreby soľou, pridá sa víno, citrónová šťava a krátko sa povarí. Omáčka sa precedí, aby sa aj zelenina pretlačila (prepasírovala). Precedená omáčka sa zjemní smotanou a povarí. Porcia ukrojeného králičieho mäsa sa poleje omáčkou a navrchu ozdobí kolieskom citróna s brusnicami. Vhodné prílohy: žemľové knedle, karlovarské knedle, zemiakové krokety, cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1621
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1622

Podobné recepty:
  • Šišky z mletej zveriny

    Šišky z mletej zveriny

  • Králičí chrbát v špenátových listoch

    Králičí chrbát v špenátových listoch

  • Danielie rebierko na šampiňónoch

    Danielie rebierko na šampiňónoch

kuk