Králik pečený na katalánsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg králika, 1 lyžičku octu, 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu kečupu, mleté čierne korenie, 1 lyžičku soli, 1 dl oleja, citrón.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, vykostený a odblanený chrbát a stehná králika sa nakrájajú na porcie. Vložia sa do nádoby (najvhodnejšia je porcelánová alebo kameninová), pokropia octom a vínom rozmiešaným s kečupom, osolia, okorenia a nechajú v chlade odležať niekoľko hodín. Pripravené mäso sa opečie z obidvoch strán dočervena na rozohriatom oleji tak, aby vnútri ostalo ružové. (Do výpeku sa môže pridať maslo, krátko podusiť, doliať bielym vývarom, osoliť, povariť, precediť a podať osobitne v omáčniku.) Opečené porcie králika sa navrchu ozdobia rezom citróna. Vhodné prílohy: rôzne druhy vyprážaných zemiakov, španielska majonézová omáčka, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1111
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1112

Podobné recepty:
  • Vývar z bažanta so sherry

    Vývar z bažanta so sherry

  • Diviak pečený na cesnaku

    Diviak pečený na cesnaku

  • Prírodné rebierko z diviaka

    Prírodné rebierko z diviaka

kuk