Králik pečený na cesnaku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g zadnej časti králika (chrbát, stehná), 50 g slaniny, 10 strúčikov cesnaku, 1 lyžičku soli, 100 g cibule, 2 lyžice masti, 1 lyžicu hladkej múky.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, odblanený chrbát a stehná sa prešpikujú na dlhšie rezance nakrájanou slaninou, potrú cesnakom rozotretým so soľou. (Pri použití celého králika sa odsekne predná časť, rozsekne pozdĺž a zadná časť sa odblaní, prešpikuje slaninou a potrie cesnakom rozotretým so soľou.) Na plátky nakrájaná cibuľa sa opraží na masti dozlata, zastrekne vodou, vloží sa pripravené mäso a krátko podusí pod pokrývkou. Podusené mäso sa odkryté vloží do rozohriatej rúry a pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou, aby sa cibuľa nepripálila a mäso nevysušilo. Upečené mäso sa vyberie, vloží do nádoby a udržiava v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, zamieša a dobre prevarí (asi 20 minút). Pred dovarením sa šťava dochutí soľou a precedí. Pri podávaní sa mäso krája tak, aby sa na porciu podal rez zo stehna i chrbta. (Pri pečení celého králika sa podáva rez z prednej a zadnej časti.) Mäso sa podlieva šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1226
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1227

Podobné recepty:
  • Anjelská divá kačica

    Anjelská divá kačica

  • Divá kačica (hus) pečená

    Divá kačica (hus) pečená

  • Srnčí chrbát na šampanskom

    Srnčí chrbát na šampanskom

kuk