Filé zo zubáča na ruský spôsob

2018-02-14

Popis

Filé zo zubáča na ruský spôsob. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou, na porciu rez citróna.

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného zubáča (zubáč česky candát)
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica masla
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks cibuľu
  • 2 dl vývaru z rýb
  • 1 dl bieleho vína
  • 1 dl kyslej smotany
  • 2 lyžica múčneho masla
  • citrón

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, umytý, čiastočne vykostený zubáč sa nakrája na kusy s hmotnosťou 170 g na porciu. Jednotlivé kusy sa mierne osolia a uložia do vhodnej nádoby vymastenej maslom. Očistená koreňová zelenina sa nakrája na jemné rezance, pridá sa nadrobno nakrájaná cibuľa, zaleje vývarom a dá variť. Uvarená zelenina sa precedí, vývarom sa zalejú pripravené porcie ryby, pridá sa víno a pod pokrývkou sa dusia do polomäkka. Rybie mäso sa preloží do vhodnej nádoby a uchová v teple. Šťava z ryby sa dobre prevarí, pridá sa smotana, múčne maslo a za občasného miešania sa povarí. Do povarenej omáčky sa pridá varená zelenina, dochutí citrónovou šťavou, strúhanou citrónovou kôrou, soľou, naleje na zubáča a krátko sa povarí. Pri podávaní porcie zubáča sa polejú omáčkou so zeleninovou vložkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1771
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1772

Podobné recepty:
  • Kamenáč pečený na taliansky spôsob

    Kamenáč pečený na taliansky spôsob

  • Mrena morská na marseillský spôsob

    Mrena morská na marseillský spôsob

  • Praženica s krevetami (India, Tamil Nadu)

    Praženica s krevetami (India, Tamil Nadu)

kuk