Rybacia polievka z kapra (halászlé)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1500 g vypitvaného kapra, 2 lyžičky soli, 2 cibule, 2 papriky, 4 rajčiny, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 guľatú feferónku, 1,5 l vody.

Postup

Krok 1

Očisteným, vypitvaným, umytým kaprom sa odseknú hlavy, plutvy a chvosty. Menšie kusy (do 1 kg) sa nakrájajú naprieč a väčšie sa rozkroja napoly a nakrájajú na porcie. Nakrájané kusy sa osolia a nechajú odležať. Z hláv sa odstránia žiabre, oči, rozseknú sa na polovice a spolu s umytými, odseknutými plutvami a chvostami sa zalejú studenou vodou, pridá sa nakrájaná cibuľa a pomaly sa varia asi 2 hodiny. Uvarené hlavy sa precedia a suroviny, ktoré sa nachádzajú v cedidle, sa vytlačia. Do vývaru sa vložia nakrájané kusy kapra, pridá sa očistená, na silnejšie rezance nakrájaná paprika, na kúsky nakrájané, očistené rajčiaky (v zimnom období lečo) a nechá sa zovrieť. Potom sa posype mletou paprikou, podľa potreby sa osolí, pridajú sa feferóny a pomalým varom sa varia asi 10 až 15 minút. Mliečie a ikry sa varia osobitne a do polievky sa vložia pri podávaní.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2248
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2249

Podobné recepty:
  • Sardela na baskický spôsob

    Sardela na baskický spôsob

  • Milánske ragú

    Milánske ragú

  • Sýta polievka z hlivy

    Sýta polievka z hlivy

kuk