Ucha
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Ruská kuchyňa , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 500 g rybieho mäsa z ostrieža, šťuky, zubáča, 50 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 0,7 l vody, 200 g očistených zemiakov, 1 lyžičku soli, štipku mletého čierneho korenia, polovicu citróna, kôpor.
Postup
Krok 1
Očistené vypitvané, vykostené, umyté ryby sa nakrájajú na hrubšie rezance. Na masle sa opraží na kocky nakrájaná koreňová zelenina, zaleje vodou a nechá zovrieť. Potom sa pridajú na hrubšie rezance nakrájané zemiaky, ochutia sa soľou, korením a varia sa domäkka. Pred dovarením sa pridajú pripravené ryby a spolu sa varia ešte asi 8 až 10 minút. Pri podávaní sa každá porcia dochutí citrónovou šťavou a vloží sa najemno nakrájaný kôpor.