Šunkové fliačky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g múky, 1 vajce, voda, 70 g tuku alebo masti, 3 žĺtky, 300 g údeného mäsa, 2 dl smotany, sneh z 3 bielkov.

Postup

Krok 1

Z múky, vajcia a vody vymiesime tuhé cesto, ktoré na tenko rozvaľkáme, obschnuté pokrájame na malé štvorčeky a uvaríme v slanej vode. Potom ich vyberieme, prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Tuk alebo bravčovú masť vymiešame so žĺtkami, pridáme posekané alebo pomleté varené údené mäso, smotanu, odkvapkané fliačky a tuhý sneh. Podľa chuti osolíme. Takto pripravené fliačky upečieme v ohňovzdornej mise alebo v kastróli do bledohneda. Podávame s chrenovou alebo s horčicovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1359
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1360

Podobné recepty:
  • Dva druhy krkovičky so smotanovou omáčkou

    Dva druhy krkovičky so smotanovou omáčkou

  • Bravčové filety na sladkokyslo

    Bravčové filety na sladkokyslo

  • Tirolské údené karé

    Tirolské údené karé

kuk