Údené koleno so šťaveľovým šalátom
2015-03-11- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Údené mäso
Ingrediencie
- 1 údené bravčové koleno, 4 paradajky, 3 strúčiky cesnaku, 6 listov bazalky, 1 dl olivového oleja, soľ, 2 dl bieleho jogurtu, za hrsť šťaveľu, 1/4 hlávky ľadového šalátu, 3 jarné cibuľky s vňaťou, 3 stonky stopkového zeleru, 4 lyžice rastlinného oleja.
Postup
Krok 1
Koleno dáme variť do vody. Varíme asi 2 hodiny. Paradajky prekrojíme na polovice a lyžičkou odstránime strednú, riedku, časť so semienkami. Pevnejšiu časť pokrájame na menšie kocky. Pridáme k nim nadrobno pokrájaný cesnak, nadrobno pokrájanú bazalku. Osolíme a zmiešame s väčším množstvom olivového oleja. Primiešame biely jogurt. Do osobitnej misky pokrájame na rezance šťaveľ, na rezance ľadový šalát, nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku a stopkový zeler. Osolíme a premiešame. Do mäkka uvarené údené bravčové koleno vykostíme. Mäso pokrájame na plátky a opečieme ich na horúcom oleji (pozor, prská to). Na tanier dáme šťaveľový šalát, opečené koleno a okolo dáme niekoľko lyžíc paradajkového šalátu s jogurtom.