Nórska pytt i panna

2015-09-29
  • Nórska pytt i panna

Ingrediencie

  • 3 lyžice masti, 500 g zemiakov, 1 pár dobrej klobásy, 2 páry párkov, 200 g údeného mäsa, (prípadne ďalšie zvyšky údenín), 2 cibule, 1 lyžicu plnotučnej horčice, 3 žĺtky, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžicu pokrájaného kôpru, soľ, mleté čierne korenie, zaváranú cviklu.

Postup

Krok 1

Vo väčšej panvici zahrejeme masť. Pridáme zemiaky pokrájame na kocky (približne 1,5 x 1,5 x 1,5 cm), osolíme ich a okoreníme. Za stáleho miešania opekáme. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu, klobásu, párky pokrájané na kolieska a údené mäso pokrájané na menšie kocky. Ďalej miešame a opekáme. Keď sú zemiaky úplne mäkké, pridáme horčicu a ešte chvíľu miešame a opekáme. Pridáme petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa. Pridáme žĺtky, dobre premiešame a podávame. Podávame s cviklou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1418
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1419

Podobné recepty:
  • Klobásy varené v pive

    Klobásy varené v pive

  • Zeleninový guláš s párkom

    Zeleninový guláš s párkom

  • Vajíčková tlačenka

    Vajíčková tlačenka

kuk