Nórska pytt i panna
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Údeniny
Ingrediencie
- 3 lyžice masti, 500 g zemiakov, 1 pár dobrej klobásy, 2 páry párkov, 200 g údeného mäsa, (prípadne ďalšie zvyšky údenín), 2 cibule, 1 lyžicu plnotučnej horčice, 3 žĺtky, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžicu pokrájaného kôpru, soľ, mleté čierne korenie, zaváranú cviklu.
Postup
Krok 1
Vo väčšej panvici zahrejeme masť. Pridáme zemiaky pokrájame na kocky (približne 1,5 x 1,5 x 1,5 cm), osolíme ich a okoreníme. Za stáleho miešania opekáme. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu, klobásu, párky pokrájané na kolieska a údené mäso pokrájané na menšie kocky. Ďalej miešame a opekáme. Keď sú zemiaky úplne mäkké, pridáme horčicu a ešte chvíľu miešame a opekáme. Pridáme petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa. Pridáme žĺtky, dobre premiešame a podávame. Podávame s cviklou.