Údené koleno s fazuľou

2014-02-11

Ingrediencie

  • 1 údené koleno, 500 g veľkej fazule tzv. bôbovice, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, za hrsť sušených sliviek, 2,5 sladkej smotany (33 %), 1 bobkový list, 1 lyžičku celého čierneho korenia, soľ, ocot, cukor, 125 g masla, 2 lyžičky hladkej múky.

Postup

Krok 1

Do hrnca dáme údené koleno, celú ošúpanú cibuľu, nadrobno pokrájaný cesnak, bobkový list, celé čierne korenie, pokrájané slivky. Koleno zasypeme deň vopred namočenou fazuľou a nalejme len toľko vody, aby všetko bolo ponorené vo vode. Prikryté varíme, až je fazuľa mäkká. Počas varenia kontrolujeme stav tekutiny a podľa potreby prilievame vriacu vodu. Koleno opatrne vyberieme, vykostíme a pokrájané mäso vrátime späť. Dochutíme, podľa potreby, soľou, cukrom, octom. V smotane rozmiešame hladkú múku, nalejeme do fazule a za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme maslo a odstavíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 958
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

959

Podobné recepty:
  • Bravčové dusené s kelom

    Bravčové dusené s kelom

  • Guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

    Guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

  • Bravčové na grécky spôsob so zeleninovou ryžou

    Bravčové na grécky spôsob so zeleninovou ryžou

kuk