Plnené husacie stehno
2014-01-25- komentárov
- Kategórie: Hydina , Hus
Ingrediencie
- 1 husacie stehno, soľ, mleté čierne korenie, 0,5 l svetlého piva, 100 g zmesi mletého bravčového a hovädzieho mäsa, 80 g prerastenej slaniny, 1 cibuľu, 200 g malých zemiakov, 60 g zelenej fazuľky, 1 lyžičku pokrájanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Husacie stehno vykostíme, osolíme, okoreníme a polejeme pivom. Mleté bravčové a mleté hovädzie mäso zmiešame s malými kockami časti prerastenej slaniny, s pokrájanou cibuľou, soľou a mletým čiernym korením. Premiešame a zabalíme ho do vykosteného stehna. Stehno položíme do pekáča, podlejeme pivom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi jednu hodinu. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby prilievame ďalšie pivo. Po hodine k stehnu pridáme zemiaky pokrájané na osminky, osolíme ich a pečieme so stehnom asi 30 minút. Po upečení tuk zlejeme do panvice, do tuku pridáme druhú časť pokrájanej prerastenej slaniny, tuhšie časti výpeku, podlejeme pivom, čím sa tuhšie časti výpeku roztopia. Do omáčky preložíme opečené zemiaky z pekáča a prehrejeme ich. Pridáme fazuľky, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a chvíľu spolu dusíme. Podávame k plnenému husaciemu stehnu.