Hrianky s pastierskou kuracou pečeňou a so šalátom

2012-05-13

Ingrediencie

  • 400 g kuracej pečene, 3 lyžice slnečnicového oleja, 100 g šampiňónov, 1 cibuľu, 0,5 dl červeného vína, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžičku nadrobno pokrájanej saturejky, soľ. Pastiersky šalát: 2 zelené papriky, 2 paradajky, 1 červenú cibuľu, kúsok uhorky (asi 50 g), 1 lyžičku vínneho octu, 1 lyžičku slnečnicového oleja, 100 g ovčieho syra. Hrubšie krajce bieleho chleba.

Postup

Krok 1

Kuraciu pečeň očistíme, odblaníme a každý lalok pečene plošne prekrojíme. Vložíme ju do panvice s horúcim olejom, premiešame a hneď pridáme na plátky pokrájané šampiňóny. Za stáleho miešania restujeme asi 4 minúty. Cibuľu prekrojíme na polovice a pokrájame na tenké plátky. Pridáme k pečeni a premiešame. Asi pod dvoch minútach podlejeme červeným vínom, ochutíme mletým čiernym korením, nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a saturejkou. Premiešame, veľmi krátko podusíme a odstavíme z ohňa. Pridáme soľ a premiešame. Podávame na nasucho opečených hriankach z bieleho chleba a s pastierskym šalátom. Pastiersky šalát: vo vyhriatej rúre opečieme zelené papriky až do čierna. Papriky vyložíme do misy a prikryjeme, aby sa sparili. Po asi polhodinke ich ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na rezance. Pridáme k nim pokrájané paradajky, červenú cibuľu, uhorku a zmiešame. Pokvapkáme vínnym octom a slnečnicovým olejom, pridáme na menšie kúsky polámaný ovčí syr a zľahka premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 782
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

783

Podobné recepty:
  • Šalát z čakanky

    Šalát z čakanky

  • Pečeň dusená na cibuli

    Pečeň dusená na cibuli

  • Karfiolový šalát s reďkovkami

    Karfiolový šalát s reďkovkami

kuk