Čínska ostro-kyslá polievka ala Karči

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Ostro-kyslá polievka ako ju poznáte.

Ingrediencie

  • 1,5 l vody
  • 3 kocka kuracieho bujónu
  • 2 ks kuracie prsia (alebo jedno kačacie)
  • 1/2 hlávka cibule
  • na zdobenie čerstvú nakrájanú pažítku
  • kúsok póru
  • 1 ks mrkvu
  • 1 ks petržlen
  • kúsok sladkej červenej papriky (len pre farbu)
  • sójové klíčky
  • hrsť bambusových výhonkov
  • 3 ks šampiňóny
  • 10 kúsok judášovho ucha
  • 3 ks sušené shitake (vopred namočené vo vriacej vode)
  • 1/2 bal tofu
  • štipka chilli pasty alebo 2 pálivé papričky
  • 1 ks vajce
  • štipka na jemno pokrájaného čerstvého zázvoru
  • sójovú omáčku
  • ocot
  • olivový olej
  • sezamový olej
  • 5 lyžica tapiokovej múčky
  • čínske korenie piatich vôní
  • mletý koriander
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Všetku zeleninu nakrájame na tenučké pásiky, šampiňóny a shitake hríby na malé kúsky. Na jemno nakrájanú cibuľu upražíme na oleji spolu so zeleninou a kuracími prsiami (vcelku). Asi po 1 minúte zalejeme vodou a necháme zovrieť.

Krok 2

Po zovretí vložíme kocky bujónu, judášove ucho, tofu pokrájané na veľmi malé kocky a postupne všetky ingrediencie. Dochutíme koreninami, sójovou omáčkou, octom, sezamovým olejom, zázvorom a varíme 20 minút. Ak už je mäso uvarené ,vyberieme ho, nakrájame na malé kúsočky a vložíme späť.

Krok 3

Po 20-tich minútach rozmiešame tapiokovú múčku v studenej vode a postupne zamiešame do polievky, kým nie je dostatočne hustá.

Krok 4

Povaríme ešte 5 minút, odstavíme a za stáleho miešania prilievame vyšľahané vajce s čiernym korením.

Krok 5

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1648
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1649

Podobné recepty:
  • Afeliu - grécke jedlo

    Afeliu - grécke jedlo

  • Opražená ryža s kuracím mäsom na spôsob Nasi goreng

    Opražená ryža s kuracím mäsom na spôsob Nasi goreng

  • Boloňské špagety á la Karči

    Boloňské špagety á la Karči

kuk