Bulharská ljutenica

2016-03-14

Popis

Ljutenica je zdravá zeleninová príloha vhodná ku všetkým druhom mäsa, na cestoviny, k tortilám alebo na topinky.

Ingrediencie

  • 1000 g zelenej papriky
  • 600 g červenej papriky
  • 1000 g červených paradajok
  • 160 g zelených paradajok
  • 480 g mrkvy
  • 480 g zemiakov
  • 560 g cibule
  • 160 g karfiolu
  • 80 g petržlenovej vňate
  • 80 g zelerovej vňate
  • 320 g oleja
  • 40 g soli
  • 40 g cukru
  • 40 g červených feferónov

Postup

Krok 1

Papriky umyjeme, očistíme a odstránime jadrovníky. Vložíme ich na 2 minúty ich do vriacej vody a potom ich prudko ochladíme studenou vodou. Odstránime z ich povrchu tenkú šupku. Obdobne ošúpeme aj červené a zelené paradajky.

Krok 2

Očistenú mrkvu a karfiol dáme na 4 minúty do vriacej vody a potom ich ochladíme. Ošúpeme aj zemiaky a cibuľu. Petržlenovú a zelerovú vňať nadrobno pokrájame. Všetko pomelieme. Pomelieme aj červené feferóny – podľa chuti. Pridáme olej, cukor a soľ. Za stáleho miešania povaríme.

Krok 3

Ešte horúcu zmes dáme do pohárov a sterilizujeme asi 50 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1124
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1125

Podobné recepty:
  • Parížska cibuľová polievka

    Parížska cibuľová polievka

  • BBQ omáčka

    BBQ omáčka

  • Zemiakové krokety pečené

    Zemiakové krokety pečené

kuk