Boršč - originál ruský

2007-05-27

Ingrediencie

  • 750 hovädzieho mäsa s kosťou, 2 až 3 bobkové listy, zopár guľôčok čierneho korenia, 400 g zemiakov, 300 g hlávkovej kapusty, olej, 2 veľké cibule, 2 mrkvy, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 paradajku, 150 g cvikle, 2 až 3 lyžičky octu, kôpor, petržlenovú vňať, kyslú smotanu.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso s kosťou uvaríme vo vode. Vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť. Mäso oberieme od kosti. Do vývaru vložíme bobkové listy, celé čierne korenie a zemiaky, pokrájané na kocky. Ak použijeme zimnú kapustu, vložíme ju do vývaru spolu so zemiakmi, ak skorú kapustu, tak o 10 minút neskôr, ako zemiaky. Na oleji opražíme nahrubo pokrájanú cibuľu a mrkvu, pridáme paradajkový pretlak a paradajku pokrájanú na mesiačiky. Pridáme vývar z polievky a chvíľu podusíme. Vlejeme do vývaru s kapustou a zemiakmi. Pridáme vykostené mäso. Ak použijeme varenú cviklu, tak tu ju pridáme asi 3 minúty pred dovarením boršču, pokrájanú na kocky, spolu s octom, ktorý nám pomôže zachovať farbu cvikle. Ak použijeme surovú cviklu, opražíme ju spolu s cibuľou a mrkvou. Do polievky pridáme aj kôpor a petržlenovú vňať. Podávame s kyslou smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1318
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1319

Podobné recepty:
  • Grécka musaka

    Grécka musaka

  • Shankar pali (Maharasthra, India)

    Shankar pali (Maharasthra, India)

  • Talianska praženica

    Talianska praženica

kuk