Bulharský dezert
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa , Dezerty , Iné
Popis
Studený bulharský orechový dezert na horúce letné dni pripravený za chvíľku. Pre ozajstných milovníkov bulharskej kuchyne!
Ingrediencie
- orechy
- cukor
- š ks 3 vajcia
- šľahačka
Postup
Krok 1
Na panvicu dáme orechy, pridáme k nim cukor a miešame kým sa nespraví tekutý karamel. Zmes vylejeme na alobal alebo mastný papier a počkáme kým karamel stuhne a vychladne. Stuhnutý karamel odlepíme od alobalu a dáme do misy v ktorej ho pomocou lyžice polámeme na menšie kúsky.
Krok 2
Žĺtky dobre vyšľaháme a vylejeme ich na karamel. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vylejeme vyšľahané žĺtky. Nakoniec na to navrstvíme šľahačku a zarovnáme.
Krok 3
Zmes dáme do mrazničky asi na 5 hodín. Pred podávaním ešte pridáme šľahačku.