Grilované údené koleno

2018-04-12
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 20 min.

Popis

Grilované údené koleno

Ingrediencie

  • 2 kg veľké, ťažké údené koleno
  • 1 ks cibuľu
  • 2 l Coca-Coly (nie diétnej)
  • hrsť klinčekov
  • 1 lyžica melasy, alebo medu
  • 2 lyžička horčice v prášku
  • 2 lyžica hnedého cukru

Postup

Krok 1

Ak je koleno veľmi slané, tak ho vložíme do hrnca so studenou vodou, privedieme do varu a zlejeme.

Krok 2

Ak nie je veľmi slané, koleno vložíme do hrnca, pridáme cibuľu a zalejeme kolou.

Krok 3

Privedieme do varu, znížime teplotu, prikryjeme a len veľmi pomaly varíme asi 2,5 hodiny. Koleno necháme v tekutine vychladnúť. Pokračovať môžeme neskôr.

Krok 4

Rúru vyhrejeme na 260 stupňov Celzia. Z kolena opatrne odstránime kožu tak, aby zostala na ňom malá vrstva tuku. Pomocou ostrého noža urobíme do tukovej vrstvy zárezy do zvaru mriežky. Do tuku napicháme klinčeky a opatrne potrieme melasou tak, aby klinčeky zostali zapichnuté v kolene. Zľahka nalepíme na povrch kolena cukor a práškovú horčicu.

Krok 5

Grilujeme pri maximálnej teplote 15 až 20 minút, alebo, až je glazúra sfarbená a bublajúca.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2275
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2276

Podobné recepty:
  • Bravčové s rebarborou a pomarančmi

    Bravčové s rebarborou a pomarančmi

  • Bravčový jazyk v hubovej omáčke

    Bravčový jazyk v hubovej omáčke

  • Plnená paprika

    Plnená paprika

kuk