Kačica pečená so sušeným ovocím
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1 kačica, 1 pomaranč, 1 citrón, 100 g sušeného ovocia, soľ, červené víno.
Postup
Krok 1
Kačicu deň vopred ponatierame soľou a necháme v chladničke odležať. Sušené ovocie posekáme a premiešame so šťavou z pomaranča a citróna. Kačicu naplníme zmesou sušeného ovocia a dáme na hlboký pekáč. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia. Za občasného podlievania zvýšime teplotu na 200 stupňov. Keď je kačica upečená, vyberieme z nej sušené ovocie, ktoré rozvaríme s malým množstvom výpeku a červeného vína, na omáčku. Ako prílohu podávame jablká plnené červenou kapustou.