Kačica pečená so sušeným ovocím

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kačica, 1 pomaranč, 1 citrón, 100 g sušeného ovocia, soľ, červené víno.

Postup

Krok 1

Kačicu deň vopred ponatierame soľou a necháme v chladničke odležať. Sušené ovocie posekáme a premiešame so šťavou z pomaranča a citróna. Kačicu naplníme zmesou sušeného ovocia a dáme na hlboký pekáč. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia. Za občasného podlievania zvýšime teplotu na 200 stupňov. Keď je kačica upečená, vyberieme z nej sušené ovocie, ktoré rozvaríme s malým množstvom výpeku a červeného vína, na omáčku. Ako prílohu podávame jablká plnené červenou kapustou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 834
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

835

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia s horčicou a uhorkami

    Kuracie prsia s horčicou a uhorkami

  • Paprika plnené paštétou

    Paprika plnené paštétou

  • Zapekané jablká s banánovým krémom

    Zapekané jablká s banánovým krémom

kuk