Cacimpero

2016-03-14

Popis

Cacimpero je labužnícky predkrm, ktorý si zamilujú labužníci talianskej kuchyne. Podávame s bielym chlebom a suchým vínom.

Ingrediencie

  • 400 g ementálu alebo čedaru
  • 6 lyžica masla
  • 4 žĺtky
  • 2,5 dl mlieka
  • 4 ks hríby alebo šampiňóny
  • 2 lyžica masla

Postup

Krok 1

Syr pokrájame na kocky, vložíme na dve hodiny do mlieka. Maslo dáme rozohriať, položíme naň syr a 2 lyžice mlieka, v ktorom bol syr namočený. Poriadne premiešame, nenecháme zovrieť.

Krok 2

Keď je syr roztavený, odstavíme z ohňa, pridáme žĺtky a za neustáleho miešania dáme znova na mierny oheň. Nalejeme do nahriatej porcelánovej nádoby a navrch poukladáme pokrájané na masle podusené huby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 975
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

976

Podobné recepty:
  • Ako sa zbaviť kostí z rýb

    Ako sa zbaviť kostí z rýb

  • Pstruh na cibuli

    Pstruh na cibuli

  • Pavese

    Pavese

kuk