Cacimpero
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Popis
Cacimpero je labužnícky predkrm, ktorý si zamilujú labužníci talianskej kuchyne. Podávame s bielym chlebom a suchým vínom.
Ingrediencie
- 400 g ementálu alebo čedaru
- 6 lyžica masla
- 4 žĺtky
- 2,5 dl mlieka
- 4 ks hríby alebo šampiňóny
- 2 lyžica masla
Postup
Krok 1
Syr pokrájame na kocky, vložíme na dve hodiny do mlieka. Maslo dáme rozohriať, položíme naň syr a 2 lyžice mlieka, v ktorom bol syr namočený. Poriadne premiešame, nenecháme zovrieť.
Krok 2
Keď je syr roztavený, odstavíme z ohňa, pridáme žĺtky a za neustáleho miešania dáme znova na mierny oheň. Nalejeme do nahriatej porcelánovej nádoby a navrch poukladáme pokrájané na masle podusené huby.