Slivková kačica

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kačicu, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 500 g (podľa veľkosti kačice) sušených sliviek, 0,5 l červeného vína, 1/2 lyžičky škorice, 1 vrecúško vanilkového cukru, 2 lyžice cukru, 4 lyžice medu, 4 lyžice sójovej omáčky, 200 g čerstvých sliviek.

Postup

Krok 1

Kačicu potrieme prelisovaným cesnakom a korením zvnútra i zvonku. Potom ju naplníme sušenými slivkami marinovanými v červenom víne so škoricou a vanilkovým cukrom. Kačicu zašijeme a potrieme zmesou cukru, medu a sójovej omáčky. Upečieme za občasného polievania výpekom. Vo víne, v ktorom sme marinovali slivky uvaríme čerstvé slivky. Keď sa slivky rozvaria, omáčku prepasírujeme a zmiešame s výpekom. Podávame so zemiakovými knedľami a ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 892
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

893

Podobné recepty:
  • Babkin slivkový koláč

    Babkin slivkový koláč

  • Zeleninový šalát s cestovinou

    Zeleninový šalát s cestovinou

  • Špenátová žemľovka

    Špenátová žemľovka

kuk