Králik na divoko so žemľovou knedľou

2005-03-28

Ingrediencie

  • 1 kg králičích stehien, soľ, mleté biele korenie, tymián, olej, 1 lyžicu kryštálového cukru, 2 cibule, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 zeler, 1 bobkový list, 6 guľôčok čierneho korenia, 2 guľôčky nového korenia, 1 šľahačkovú smotanu, 1 lyžičku hladkej múky, šťavu zo 1/4 citróna, 1 lyžicu horčice, 1 dl bieleho vína. Knedle: 2 žemle, 2 vajcia, soľ, mleté biele korenie, 200 g polohrubej múky, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Králičie stehná osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a na malom množstve oleja osmažíme zo všetkých strán. Na oleji skaramelizujeme kryštálový cukor, pridáme pokrájané cibule, na kúsky pokrájané mrkvy, petržlen, zeler, bobkový list, čierne korenie, nové korenie a osmažené mäso. Dochutíme soľou, korením a podlejeme vodou. Varíme na miernom ohni. Po zmäknutí mäso vyberieme. Vyberieme aj bobkový list, čierne korenie a nové korenie. Zeleninu rozmixujeme, dochutíme horčicou a bielym vínom. Do šľahačkovej smotany s vodou zamiešame hladkú múku a prilejeme k omáčke. Pridáme šťavu z citróna a povaríme. Knedle: na kocky pokrájame žemle a v rúre ich upečieme do zlatista. K žĺtkom pridáme soľ, mleté biele korenie, múku, opečené kocky žemle, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a sneh z bielkov. Vymiešame. Z hmoty tvarujeme knedle vo veľkosti detskej päste a uvaríme ich v osolenej vode. Pred podávaním ich zľahka osmažíme na oleji.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 841
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

842

Podobné recepty:
  • Ragú z diviny

    Ragú z diviny

  • Inovecký králik

    Inovecký králik

  • Srnčie stehno v mandľovom obale

    Srnčie stehno v mandľovom obale

kuk