Králik na olivách

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 očisteného králika, 200 g čiernych olív, vetvičku rozmarínu, 3 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžičku olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, 2 dl vína, 4 rajčiny.

Postup

Krok 1

Králika pokrájame na porcie Citrónovú šťavu zmiešame s lyžičkou oleja, prelisovaným cesnakom, posekaným rozmarínom a polovicou nadrobno posekanými olivami. Porcie mäsa vložíme do marinády. Na druhý deň mäso vyberieme z marinády, poukladáme do pekáča a pečieme na maximálnej teplote asi 20 minút. Potom mäso vyberieme, do pekáča nalejeme marinádu, víno, mäso vložíme späť a pečieme ďalších 20 minút pri teplote 220 stupňov Celzia. Mäso znova vyberieme, do šťavy pridáme, ošúpané, pokrájané rajčiny a druhú polovicu pokrájaných olív. Mäso vrátime späť a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia pokým mäso nie je mäkké.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1157
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1158

Podobné recepty:
  • Dobrota zo sušených sliviek

    Dobrota zo sušených sliviek

  • Pizza s baklažánom a hríbmi

    Pizza s baklažánom a hríbmi

  • Hovädzie filé na staroviedenský spôsob

    Hovädzie filé na staroviedenský spôsob

kuk