Domáca kapustnica
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Kapusta, huby, bôčik a klobása... to je výborný začiatok na uvarenie domácej kapustnice. Smelo do toho, určite si dobre pochutíte.
Ingrediencie
- 800 g kyslej kapusty
- 100 g masti
- 100 g cibule
- 20 g mletej papriky
- 10 g sušených húb
- 50 g bravčového bôčika (údeného kolena)
- 120 g hladkej múky
- 50 g kyslej smotany 12%
- 13 g cesnaku
- 20 g soli
- 200 g domácej klobásy
- polievkové korenie
- paprika
- bobkový list
- mleté čierne korenie - podľa potreby.
Postup
Krok 1
K pokrájanej a prepláchnutej kapuste pridáme vodu, cibuľu (nadrobno pokrájanú a opraženú spolu s paprikou dozlata), pokrájané huby, bobkový list, korenie a nakrájaný bôčik alebo koleno - varíme asi 1/2 hodiny. Potom zahustíme múčno-smotanovou zátrepkou, pridáme cesnak, soľ, klobásu a povaríme. Hotovú polievku podávame posypanú čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou.