Domáca kapustnica

2018-03-10
  • Domáca kapustnica
    • Počet porcií : 4
    • Čas prípravy : 15 min.
    • Čas varenia : 40 min.
    • Celkový čas : 55 min.

    Popis

    Kapusta, huby, bôčik a klobása... to je výborný začiatok na uvarenie domácej kapustnice. Smelo do toho, určite si dobre pochutíte.

    Ingrediencie

    • 800 g kyslej kapusty
    • 100 g masti
    • 100 g cibule
    • 20 g mletej papriky
    • 10 g sušených húb
    • 50 g bravčového bôčika (údeného kolena)
    • 120 g hladkej múky
    • 50 g kyslej smotany 12%
    • 13 g cesnaku
    • 20 g soli
    • 200 g domácej klobásy
    • polievkové korenie
    • paprika
    • bobkový list
    • mleté čierne korenie - podľa potreby.

    Postup

    Krok 1

    K pokrájanej a prepláchnutej kapuste pridáme vodu, cibuľu (nadrobno pokrájanú a opraženú spolu s paprikou dozlata), pokrájané huby, bobkový list, korenie a nakrájaný bôčik alebo koleno - varíme asi 1/2 hodiny. Potom zahustíme múčno-smotanovou zátrepkou, pridáme cesnak, soľ, klobásu a povaríme. Hotovú polievku podávame posypanú čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 3631
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    3632

    Podobné recepty:
    • Grilované mäso s vínovou príchuťou

      Grilované mäso s vínovou príchuťou

    kuk