Sedemdňový bôčik
2003-10-31- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- 1 kg bôčika, soľ, 12 strúčikov cesnaku, 5 zrniečok čierneho korenia, 5 bobkových listov. Kašička na potretie: 15 strúčikov cesnaku, soľ, 1 lyžičku mletého korenia, 1 lyžičku korenia karí, 1 lyžičku mletej červenej papriky sladkej, grilovacie korenie, niekoľko kvapiek tabasca, 1 lyžičku worcestrovej omáčky.
Postup
Krok 1
Bôčik uvaríme so soľou, 12 strúčikmi cesnaku, celým korením a bobkovými listami do mäkka. 15 strúčikov cesnaku prelisujeme, zmiešame so soľou, mletým korením, korením karí, mletou červenou paprikou grilovacím korením, tabascom a worcestrovou omáčkou. Kašičku dobre vymiešame. Ešte horúci bôčik vykostíme a potrieme pripravenou kašičkou, ktorú do bôčika povtierame. Bôčik zabalíme do alobalu a odložíme na 6 až 7 dní do chladničky.