Špenátová štrúdľa s Ricottou

2002-11-11

Ingrediencie

  • 2 x 250 g Ricotty, 250 g hladkej múky, soľ, 1 kg špenátu – je možné použiť aj mrazený, 3 vajcia, 3 lyžice oleje, 30 g parmezánu alebo strúhaného syra, 2 strúčiky cesnaku, soľ.

Postup

Krok 1

Asi 100 g Ricotty zmiešame s múku, s vajcom, soľou, prípadne aj troškou vody (ak je potrebné). Vypracujeme cesto, vytvoríme z neho guľu, zakryjeme utierkou a necháme odležať. Medzitým uvaríme v troške vody špenát, scedíme ho, vyžmýkame, a krátko osmažíme na panvici s olivovým olejom a cesnakom. Primiešame parmezán, 2 vajcia, zvyšok Ricotty, osolíme a zamiešame. Cesto rozvaľkáme, potrieme celé špenátom a zvinieme ako roládu. Konce štrúdle dobre uzatvoríme, celú potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme v predhriatej rúre asi 12 minút. Podávame teplú, ale aj studenú.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1161
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1162

Podobné recepty:
  • Lístkové cesto z kyslého mlieka

    Lístkové cesto z kyslého mlieka

  • Kalifornské rolky (suši)

    Kalifornské rolky (suši)

  • Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob

    Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob

kuk