Mandľový pohár s tvarohom
2002-11-06- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 250 g Ricotty, 2 vajcia, 2 lyžice jemného kryštálového cukru, 4 dl mlieka, 2 lyžice škrobovej múčky, prášková cukor, 100 g ošúpaných mandlí.
Postup
Krok 1
Vajcia miešame s kryštálovým cukrom a škrobovou múčkou, pokým nezískame hladkú zmes. Tu potom rozriedime mliekom a dáme variť na mierny plameň. Za stáleho miešania varíme tak dlho, až vznikne hustý krém. V druhej miske rozmiešame Ricottu s 2 lyžicami práškového cukru a 70 g pomletých mandlí. Do tejto zmesi vmiešame pripravený vajcový krém, nalejeme do pohárov a dáme aspoň na 1/2 hodiny vychladnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme mandľami a pistáciami. Podľa chuti môžeme do pohára pridať aj ovocie (broskyne, jahody......).