Králičí chrbát v špenátových listoch

1970-01-01

Ingrediencie

  • 300 g vykosteného králičieho chrbta, 100 g listového špenátu, 50 g šampiňónov, 1 vrecúško sušenej zemiakovej kaše, 80 g šunky, 200 g zeleniny (karotka, brokolica, mrkva, ružičkový kel), 0,5 dl šľahačkovej smotany, 20 g masla, 50 g strúhanky, 10 g škrobovej múčky, 2 vajcia, korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Odrezky králičieho chrbta rozmixujeme s vajcom, šľahačkou, soľou a korením. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Na alobal dáme vrstvu rozmixovanej hmoty, z ktorej vytvarujeme tenký plát veľkosti jedného kusa mäsa. Na plát poukladáme špenátové listy, plátok šunky, osolený kúsok králičieho chrbta a zrolujeme to tak, aby sme pritom vytlačili všetok vzduch. Konce alobalu skrútime. Porcie poukladáme na pekáč a vložíme do rúry. Pečieme asi 30 minút, pri teplote 220 stupňov Celzia. Pokrájanú zeleninu krátko podusíme na masle. Zahustíme ju škrobovou múčkou rozmiešanou vo vode. Zemiakovú kašu (prášok) dáme do misky, zalejeme vodou, pridáme vajce, soľ a vymiešame na hustú kašu. Primiešame pokrájané šampiňóny. Dve misky (môžu byť ozdobné formičky) vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Pripravenou hmotou naplníme misky a dáme zapiecť na 10 minút do rúry.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 837
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

838

Podobné recepty:
  • Srnčie filé mignon na poľovnícky spôsob

    Srnčie filé mignon na poľovnícky spôsob

  • Divá kačica plnená pohánkou

    Divá kačica plnená pohánkou

  • Zajac na slanine

    Zajac na slanine

kuk