Polievka s mäsovými knedľami (Bulharsko)

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1,5 l hovädzieho vývaru, 300 g mletého mäsa, 50 g mrkvy, 50 g ryže, 50 g zeleru, 50 g cibule, 50 g petržlenu, mleté čierne korenie, ocot, 250 g bieleho jogurtu, 2 vajcia, soľ, hladkú múku, čubricu (saturejka).

Postup

Krok 1

Mleté mäso vymiešame s ryžou, soľou, korením a čubricou. Vytvarujeme guľky s priemerom asi 2 cm, ktoré obalíme v múke. Na tuku speníme cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, cibuľu, petržlen, zeler a čubricu. Premiešame, pridáme mletú červenú papriku, znova premiešame a zalejeme vývarom. Privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme knedle a 1 lyžicu ryže. Varíme asi 10 minút. V miske vymiešame jogurt s múkou, soľou a vajciami. Z polievky odoberieme si 2 dl vývaru, necháme mierne vychladnúť a zmiešame s pripravenou jogurtovou zmesou. Jogurtovú zmes pomaly, za stáleho premiešavania vlejeme do polievky. Krátko povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1088
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1089

Podobné recepty:
  • Gaspacho

    Gaspacho

  • Čínska slepačia polievka s rezancami

    Čínska slepačia polievka s rezancami

  • Vyprážané špikové halušky

    Vyprážané špikové halušky

kuk