Bravčová pečienka vo víne
2015-12-14- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- 1 kg bravčového pliecka
- 2 strúčik cesnaku
- trochu hladkú múku
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- 2 lyžica olivového oleja
- 1/2 l červeného vína Chianty
- trochu mleté čierne korenie
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Celý kus bravčového pliecka osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke a opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. K opečenému mäsu pridáme na plátky pokrájaný cesnak. Po chvíli pridáme petržlenovú vňať, zalejeme červeným vínom, prikryjeme a chvíľu povaríme. Mäso preložíme na pekáč, podlejeme všetkou tekutinou v ktorej sa varilo a pečieme v rúre do mäkka. Podľa potreby občas otočíme a podlejeme vlastnou šťavou.