Bravčová pečienka vo víne

2015-12-14

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového pliecka
  • 2 strúčik cesnaku
  • trochu hladkú múku
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžica olivového oleja
  • 1/2 l červeného vína Chianty
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Celý kus bravčového pliecka osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke a opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. K opečenému mäsu pridáme na plátky pokrájaný cesnak. Po chvíli pridáme petržlenovú vňať, zalejeme červeným vínom, prikryjeme a chvíľu povaríme. Mäso preložíme na pekáč, podlejeme všetkou tekutinou v ktorej sa varilo a pečieme v rúre do mäkka. Podľa potreby občas otočíme a podlejeme vlastnou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1245
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1246

Podobné recepty:
  • Zapečené bravčové rezne so syrom

    Zapečené bravčové rezne so syrom

  • Diabolské mäso so zemiakovými plackami

    Diabolské mäso so zemiakovými plackami

  • Pečené údené mäso

    Pečené údené mäso

kuk