Hovädzia sviečková s ustricovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Čínska kuchyňa
Ingrediencie
- 400 g hovädzej sviečkovej, 50 g zelenej papriky, 50 g sterilizovaného bambusu, 20 g cesnaku, 20 g čerstvého zázvoru, 20 g póru, 50 g ustricovej omáčky, 10 g cukru, 1 lyžičku wej-su, 2 lyžičky sójovej omáčky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, 0,5 l oleja, 20 g Solamylu, 1 vajce, 1 lyžicu alkoholu.
Postup
Krok 1
Sviečkovú pokrájame naprieč vláknam na asi 2 cm dlhé a 0,5 cm hrubé plátky. Vložíme do misky, pridáme soľ wej-su, alkohol, Solamyl a dobre premiešame. Cesnak, čerstvý zázvor, pór pokrájame nadrobno, papriku a bambus pokrájame na malé plátky. Do rozpáleného voku nalejeme olej a ešte do mierne nahriateho oleja vložíme mäso. Mäso za stáleho miešania „varíme“ pokým nezbelie (vznikajúce bublinky naznačujú, že mäso sa začalo smažiť – vtedy je už hotové). Mäso vyberieme a necháme olej odkvapkať. Na mäso nasypeme mleté čierne korenie. Vok položíme na oheň a do malého množstva oleja pridáme pokrájaný zázvor, cesnak, ustricovú omáčku a chvíľu smažíme (pokým nezačne voňať). Pridáme sójovú omáčku, plátky papriky a bambusu, cukor, wej-su. Keď sa zmes začne opäť smažiť, pridáme plátky mäsa, zalejeme jednou až dvomi lyžicami vody v ktorej sme rozmiešali Solamyl. Podávame s čerstvou, ozdobne pokrájanou uhorkou.