Plnené bažantie prsia (Stuffed Breast Of Pheasan)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 prsia z bažanta, slaninu. Plnka: 120 g zaváraných, alebo čerstvých sliviek, 120 g jabĺk, 30 g marhúľ, 60 g orechov, 60 g cibule, soľ, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia. Omáčka: 20 sliviek, 2 lyžice masla, 1 lyžičku hnedého cukru (môže byť aj obyčajný), štipku škorice.

Postup

Krok 1

Plnka: slivky, jablká, marhule, orechy a cibuľu posekáme nadrobno, pridáme soľ, mleté čierne korenie, všetko zamiešame a necháme odstáť. Prsia z bažanta nakrájame na 8 plátkov. Naklepeme ich na hrúbku asi 6 mm. Do stredu plátku dáme plnku a prikryjeme druhým plátkom. Slaninu nakrájame na tenké plátky, do ktorých zavinieme plnené prsia, obviažeme kuchárskym motúzom a pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov Celzia asi 40 minút. Omáčka: do roztopeného masla vložíme nadrobno pokrájané slivky, osladíme cukrom, ochutíme škoricou a rozvaríme na omáčku. Upečené plnené bažantie prsia necháme odstáť asi 8 minút. Odstránime motúz a nakrájame ich na kolieska. Podávame ich s pečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou, preliate omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 821
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

822

Podobné recepty:
  • Srnčí steak

    Srnčí steak

  • Jelení guláš

    Jelení guláš

  • Zajac na slanine

    Zajac na slanine

kuk