Kaštieľske makaróny
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné , Teľacie mäso , Vnútornosti , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 100 g cibuliek, 3 lyžice oleja, 300 g teľacej pečene, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, 30 g masla, 400 g makarónov, 100 g strúhanky, 60 g postrúhaného syra, 100 g práškového cukru, 1 lyžicu škorice, muškátový oriešok.
Postup
Krok 1
Cibuľu a pečeň nakrájame nadrobno. Na zohriatom oleji osmažíme cibuľu, pridáme pečeň, premiešame, osolíme a okoreníme. Pridáme rajčiakový pretlak a pri podlievaní vodou dusíme asi 15 minút. Pre koncom pridáme zeleninovú koreniacu zmes a maslo. Vo vode uvaríme makaróny a scedíme ich. Osobitne vymiešame strúhanku, syr, cukor, škoricu a postrúhaný muškátový oriešok. Do ohňovzdornej nádoby vložíme uvarené makaróny, vrstvu zmesi so strúhankou a prelejeme časťou omáčky z pečene. Tieto tri vrstvy zopakujeme tak, aby navrchu bola omáčka z pečene. Prikryté krátko prehrejeme. Podávame ako teplé predjedlo.