Pečeň s ryžou na zelenine

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g teľacej (hovädzej) pečene, 20 g hladkej múky, 200 g šalátových uhoriek, 120 g cibule, 120 g šampiňónov, 100 g ryže, 200 g rajčiakov, mleté čierne korenie, tymian, 40 g slnečnicového oleja, 40 g postrúhaného tvrdého syra, 1 pomaranč alebo citrón, voda, soľ.

Postup

Krok 1

Umyté a očistené šampiňóny, uhorky (bez semien) a cibuľu pokrájame na plátky a popražíme na panvici s rozohriatým olejom. Podlejeme vodou, osolíme a dusíme do mäkka tak, aby si jednotlivé kúsky zachovali pôvodný tvar. Prebratú ryžu zalejeme vodou, osolíme a udusíme (asi 20 minút). Rajčiaky namočíme do horúcej vody a stiahneme z nich šupu. Vŕšky rajčiakov narežeme do kríža, osolíme a okoreníme čiernym korením, tymianom, potrieme olejom a 5 minút grilujeme. Pred ukončením grilovania posypeme postrúhaným syrom. Pečeň pokrájanú na plátky okoreníme, obalíme v múke a v horúcom oleji opražíme z každej strany 3 - 4 minúty, hotové osolíme. Rezy pečene uložíme na ryžu, obložíme plátkami udusenej zeleniny a ozdobíme mesiačikmi pomaranča alebo citróna a rajčiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 774
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

775

Podobné recepty:
  • Pečená plnená teľacia hruď

    Pečená plnená teľacia hruď

  • Teľacie (bravčové) na hubách

    Teľacie (bravčové) na hubách

  • Viedenský rezeň

    Viedenský rezeň

kuk