Divá kačica pečená

2016-04-29
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 150 min.
  • Celkový čas : 170 min.

Popis

Pri pečení kačice musíme dávať pozor a podlievať ju vlastnou šťavou. Pečená kačica tak zostane mäkká a šťavnatá.

Ingrediencie

  • 1.5 kg divej kačice
  • 1 lyžička soli
  • 1 ks mrkvu
  • 1 ks cibuľu
  • 100 g masla
  • bobkový list
  • 1 ks citrón
  • borievky
  • 2.5 dl hovädzieho vývaru
  • 1 dl červeného vína
  • 1 lyžička hladkej múky

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, nad plameňom opálená, umytá a osušená kačica sa oseká. Upravená sa mierne osolí znútra i zvonku. Pripravená kačica sa vloží do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridá sa bobkový list, citrónová kôra, šťava, borievky a pečie sa domäkka.

Krok 2

Počas pečenia sa kačica polieva vlastnou šťavou a podľa potreby podlieva vývarom. Upečená kačica sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží a zaleje zvyšným vývarom. Dobre sa zamieša a prevarí.

Krok 3

Pred dovarením sa pridá víno, dochutí a precedí.

Krok 4

Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1085
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1086

Podobné recepty:
  • Zajac na slanine

    Zajac na slanine

  • Srnčí perkelt na maďarský spôsob

    Srnčí perkelt na maďarský spôsob

  • Zajac na smotane

    Zajac na smotane

kuk