Roláda z muflóna

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg muflónieho stehna (pliecka), 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, borievky, 1 lyžicu horčice, 1 lyžicu masla, 100 g čerstvých šampiňónov, 2 vajcia, 100 g spišských párkov, 50 g konzervovaných uhoriek, 50 g slaniny, 2 lyžice masti, 2 cibule, 1 dl červeného vína, 1 lyžičku hladkej múky.

Postup

Krok 1

Vykostené, očistené, odblanené, umyté a osušené muflónie stehno (pliecko) sa rozreže na plát. Pripravený plát sa naklepe, osolí, okorení čiernym korením a borievkami, potrie horčicou. Očistené šampiňóny sa nakrájajú na tenké plátky, pridajú k cibuli spenenej na masle, osolia sa a podusia. Touto zmesou sa potrie mäso, do prostriedku sa vloží párok, na plátky nakrájané uhorky a všetko sa pokryje plátkami slaniny. Plát sa zavinie, upevní motúzom a osolí. Do pekáča sa vloží roláda s masťou, podleje vodou a pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Upečené mäso sa vyberie, uchová v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží a zaleje vodou, vínom a dobre sa zamieša, prevarí, dochutí soľou a precedí. Pri podávaní sa motúz odstráni, mäso sa krája na rovnomerné plátky, položí na tanier a podleje šťavou. Vhodné prílohy: zemiakové knedle, nakladané huby, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1061
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1062

Podobné recepty:
  • Králik pečený na grile

    Králik pečený na grile

  • Diviak na lesnícky spôsob

    Diviak na lesnícky spôsob

  • Srnčie medailóniky s brusnicami

    Srnčie medailóniky s brusnicami

kuk