Rebierko z diviaka dusené na víne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg pečienky z diviaka, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu hladkej múky, olej, 2 lyžice masla, 5 jabĺk, 1 dl červeného vína, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Z očisteného chrbta sa čiastočne odseknú chrbtové aj rebrové kosti a nakrájajú sa rebierka. Mäso z rebierok sa čiastočne uvoľní, očistí, zľahka naklepe, osolí a okorení. Pripravené rebierka sa poprášia múkou a opečú na oleji z obidvoch strán, zastreknú vodou a dusia domäkka. Neolúpané, jadrovníkov zbavené jablká sa nakrájajú na hrubšie plátky, vložia na ohriate maslo, podlejú vínom a pod pokrývkou podusia. Šťava z jabĺk sa pridá do šťavy z mäsa, podľa potreby dochutí soľou a korením. Pri podávaní sa rebierko ozdobí 2 - 3 plátkami duseného jablka, posype sekanou petržlenovou vňaťou a podleje šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové krokety, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1207
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1208

Podobné recepty:
  • Prepelice v portskom víne

    Prepelice v portskom víne

  • Králik pečený na katalánsky spôsob

    Králik pečený na katalánsky spôsob

  • Vývar z bažanta so sherry

    Vývar z bažanta so sherry

kuk