Husacia (kačacia) pečeň vyprážaná
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vnútornosti
Ingrediencie
- 800 g husacej (kačacej) pečene, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 0,5 dl mlieka, 1 lyžičku soli, 100 g strúhanky, olej.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá a odkvapkaná husacia (kačacia) pečeň sa nakrája šikmým rezom na väčšie plátky (3 až 5 ks) s hmotnosťou 142 g na porciu. Nakrájané plátky sa obalia v múke, mierne osolených vajciach, rozšľahaných s mliekom, a v strúhanke. Obalená pečeň sa vypráža v rozohriatom oleji z obidvoch strán dozlata a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakový šalát, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty, porcia - rez citróna.