Kačica pečená na tirolský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kačice, 1 lyžičku soli, 250 g kačacej pečene, mleté čierne korenie, 1 kg jabĺk, 1 lyžicu hladkej múky, 3 lyžice kačacej masti, 2 cibule.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá a osušená kačica sa upraví, stehná sa vložia do otvoru kože brušnej dutiny, osolí zvrchu a znútra. Pripravená kačica sa vloží do rúry, mierne podleje vodou a pečie domäkka. Počas pečenia sa občas obracia, polieva šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Tučnejšie časti sa popichajú vidličkou, aby sa vypiekol tuk. Pred koncom pečenia sa pridá na plátky nakrájaná, okorenená pečeň a spolu sa dopečie. Upečená kačica a pečeň sa vyberú, šťava sa upraví vyvarením alebo sa doleje potrebným množstvom vody a dobre prevarí. Ošúpané, jadrovníkov zbavené jablká sa nakrájajú na hrubšie plátky, obalia v múke a opečú z obidvoch strán. Do výpeku sa vloží na plátky nakrájaná cibuľa a opraží sa dozlata. Pri podávaní sa porcia kačice poleje šťavou, obloží opečenou pečeňou, opraženou cibuľou a pečenými jablkami. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, šalát z bielej alebo červenej hlávkovej kapusty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1143
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1144

Podobné recepty:
  • Kurča  po  gazdovsky

    Kurča po gazdovsky

  • Mäso na arašidoch

    Mäso na arašidoch

  • Kuracie závitky plnené brokolicou

    Kuracie závitky plnené brokolicou

kuk