Kačica pečená na tirolský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1,2 kg kačice, 1 lyžičku soli, 250 g kačacej pečene, mleté čierne korenie, 1 kg jabĺk, 1 lyžicu hladkej múky, 3 lyžice kačacej masti, 2 cibule.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá a osušená kačica sa upraví, stehná sa vložia do otvoru kože brušnej dutiny, osolí zvrchu a znútra. Pripravená kačica sa vloží do rúry, mierne podleje vodou a pečie domäkka. Počas pečenia sa občas obracia, polieva šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Tučnejšie časti sa popichajú vidličkou, aby sa vypiekol tuk. Pred koncom pečenia sa pridá na plátky nakrájaná, okorenená pečeň a spolu sa dopečie. Upečená kačica a pečeň sa vyberú, šťava sa upraví vyvarením alebo sa doleje potrebným množstvom vody a dobre prevarí. Ošúpané, jadrovníkov zbavené jablká sa nakrájajú na hrubšie plátky, obalia v múke a opečú z obidvoch strán. Do výpeku sa vloží na plátky nakrájaná cibuľa a opraží sa dozlata. Pri podávaní sa porcia kačice poleje šťavou, obloží opečenou pečeňou, opraženou cibuľou a pečenými jablkami. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, šalát z bielej alebo červenej hlávkovej kapusty.