Králičie karí

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g králika, 4 strúčiky cesnaku, polovicu lyžičky kardamónových semien, polovicu lyžičky horčicových semien, 4 zrnká čierneho korenia, bobkový list, 1 dl oleja, 4 šalotky, polovicu lyžičky mletého zázvoru, štipku kajenského korenia, polovicu lyžičky mletej červenej papriky, soľ, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Z očisteného, odblaneného, umytého, osušeného králika sa odsekne predná časť, zadná sa rozsekne na polovicu a naseká na rovnomerné kúsky, asi 4 kusy na porciu. Nasekané mäso sa vloží do horúcej vody s rozotretým cesnakom a varí pod pokrývkou do polomäkka (asi 1/2 až 1 hodinu). Mäso sa vyberie, vloží do kastróla a uchová v teple. Vývar z králika sa tiež uchová. Príprava korenia: Na panvici sa krátko opražia semená kardamónu spolu so šupkami, horčicové semená, borievky, rozlámaný bobkový list, celé čierne korenie. Vychladnuté korenie sa roztlčie alebo zomelie. Na oleji sa opraží dozlata nadrobno nakrájaná šalotka. Do opraženej šalotky sa pridá predvarené mäso z králika, asi 5 minút sa praží spolu so šalotkou. Posype sa pripravenou zmesou korenia, premieša a krátko opraží (asi 1/2 minúty). Potom sa ochutí zmesou mletého zázvoru, papriky a kajenského korenia. Mäso sa navlhčí vodou (asi 100 g) a za stáleho miešania sa povarí, kým sa tekutina neodparí. K mäsu sa pridá vývar z králika, osolí a podľa potreby doleje vodou, aby mäso bolo ponorené. Pridá sa nadrobno nasekaná petržlenová vňať, privedie do varu a pod pokrývkou sa pomaly varí tiahnutím domäkka. Varené mäso sa odstaví, nechá vychladnúť a najlepšie na noc sa dá do chladničky. Pred podávaním sa mäso so šťavou len ohreje (nevarí). Vhodné prílohy: varená alebo inak upravená ryža, varené zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1225
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1226

Podobné recepty:
  • Dusený zajac na čerstvých hubách

    Dusený zajac na čerstvých hubách

  • Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob

    Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob

  • Rezne z králika na bernský spôsob

    Rezne z králika na bernský spôsob

kuk