Soté z králika na labužnícky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg zadnej časti králika (chrbát, stehno), 1 lyžičku soli, mleté biele korenie, 0,5 dl oleja, 150 g ananásového kompótu, 100 g čerstvých jabĺk, 100 g konzervovaného zeleru, 50 g hrozienok, 0,5 dl bieleho vína, 0,5 dl brandy, 60 g múčneho masla, štipku korenia karí.

Postup

Krok 1

Vykostený, očistený, umytý, odblanený chrbát a stehná sa nakrájajú na hrubšie rezance, osolia a okorenia. Pripravené mäso sa opečie na rozohriatom oleji, pridá sa ananásový kompót, konzervovaný zeler, olúpané a jadrovníkov zbavené jablká, všetko nakrájané na rezance, očistené a sparené hrozienka. Zmes sa podusí, pridá sa múčne maslo, opraží, zaleje vínom, brandy a krátko podusí. Počas dusenia sa podľa potreby doleje vodou. Vhodné prílohy: sendvič, pečivo, vyprážané zemiaky, zemiakové krokety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2329
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2330

Podobné recepty:
  • Srnčie stehno na smotane

    Srnčie stehno na smotane

  • Jarabica na český spôsob

    Jarabica na český spôsob

  • Sekaná pečienka z králika

    Sekaná pečienka z králika

kuk