Králik gratinovaný so šampiňónmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg králika, 1 lyžičku soli, olej, 2,5 dl omáčky mornay, 100 g čerstvých šampiňónov, 2 lyžice masla, mleté korenie biele, muškátový oriešok, 50 g tvrdého syra, 2 žĺtky.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, vykostené stehná z králika sa nakrájajú na porcie, osolia a na rozohriatom oleji opečú z obidvoch strán dočervena. Očistené, na tenké plátky nakrájané šampiňóny sa podusia na tretine masla. Do hotovej vlažnej omáčky mornay sa pridajú vychladnuté šampiňóny, vaječné žĺtky, nastrúhaný muškátový oriešok, podľa potreby aj korenie, soľ a zamieša sa. Do gratinovacej misky, vymastenej 1/3 masla, sa vloží porcia opečeného králika, na povrchu poleje pripravenou omáčkou mornay, posype strúhaným syrom, pokvapká zvyškom roztopeného masla a vloží sa do horúcej rúry zapiecť. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

927

Podobné recepty:
  • Anjelská divá kačica

    Anjelská divá kačica

  • Králik dusený na taliansky spôsob

    Králik dusený na taliansky spôsob

  • Zajac na paprike

    Zajac na paprike

kuk