Králik pečený s ananásom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg králika, 1 lyžičku soli, 125 g masla, 0,5 kg ananásového kompótu, 0,5 dl bieleho vína, 50 g pražených mandlí, 1 dl sladkej smotany.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, odblanený chrbát a stehná sa osolia, vložia do pekáča, mierne podlejú vodou a krátko pod pokrývkou dusia. Odkryté mäso sa potrie časťou roztopeného masla a pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva horúcou vodou. Upečené mäso sa udržiava v teple. Šťava sa podľa potreby osolí, doleje vodou alebo odvarí na potrebné množstvo. Odkvapkané ananásové kolieska sa dajú krátko podusiť na zvyšku masla a podlejú vínom. Pred podávaním sa mäso čiastočne vykostí, krája na porcie, položí na horúci tanier, navrchu ozdobí poduseným kolieskom ananásu, na ktorý sa nastrieka vyšľahaná smotana, posype postrúhanými praženými mandľami a korením čili. Šťava sa podáva osobitne. Vhodné prílohy: rôzne druhy vyprážaných zemiakov, jemné druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1003
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1004

Podobné recepty:
  • Divina s orechmi

    Divina s orechmi

  • Veľkonočná roláda

    Veľkonočná roláda

  • Jelení chrbát podľa šéfa kuchyne

    Jelení chrbát podľa šéfa kuchyne

kuk