Králik na sedliacky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g zadnej časti králika (chrbát, stehná), 50 g slaniny, 1 lyžičku soli, 4 strúčiky cesnaku, cibuľu, 2 lyžice masti, 1 lyžičku hladkej múky, 1 lyžičku rajčiakového pretlaku.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, odblanený chrbát a stehná sa prešpikujú časťou slaniny nakrájanej na hrubšie rezance, potrú cesnakom rozotretým so soľou. Do pekáča sa vloží na plátky nakrájaná cibuľa, masť, pripravené mäso, mierne sa podleje vodou a krátko pod pokrývkou dusí. Potom sa mäso odkryje a pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso občas obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva horúcou vodou. Upečené, mäkké mäso sa vyberie a vloží do nádoby. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, pridá sa rajčiakový pretlak, podusí, zaleje vodou, zamieša a dobre prevarí (asi 20 minút). Počas varenia sa podľa potreby osolí a precedí. Do precedenej šťavy sa pridá na kocky nakrájaná a rozškvarená slanina. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, rozlične upravená ryža, rozličné druhy dusenej zeleniny, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1141
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1142

Podobné recepty:
  • Srnčí šašlík

    Srnčí šašlík

  • Varený králičí chrbát

    Varený králičí chrbát

  • Filé z jeleňa na karpatský spôsob

    Filé z jeleňa na karpatský spôsob

kuk