Králik pečený na slanine

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g zadnej časti králika (chrbát, stehná), 80 g slaniny, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu masti, 100 g cibule, po 4 zrnká nového a čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, odblanený chrbát a stehná sa prešpikujú polovičným množstvom slaniny nakrájanej na rezance a osolia. (Pri použití celého králika sa odsekne predná časť a rozsekne pozdĺž, zadná časť sa odblaní a prešpikuje slaninou.) Zvyšok slaniny sa nakrája na kocky a rozškvarí, pridá sa masť a najemno nakrájaná cibuľa, opraží dozlata, zastrekne vodou a pridá sa rozdrvené korenie. Do základu sa vloží pripravené mäso a čiastočne pod pokrývkou sa dusí. Potom sa mäso odkryje a pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou, aby sa nevysušilo, a podľa potreby dolieva horúcou vodou. Upečené mäso sa vyberie, vloží do nádoby a udržiava v teple. Šťava sa podľa potreby osolí, doleje vodou alebo odvarí na potrebné množstvo. Pri podávaní sa mäso krája tak, aby sa na porciu podal rez zo stehna i chrbta. (Pri pečení celého králika sa podáva rez z prednej a zadnej časti.) Mäso sa podlieva šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1363
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1364

Podobné recepty:
  • Divina á la Karol Čálik

    Divina á la Karol Čálik

  • Srnčie ragú

    Srnčie ragú

  • Srnčie ragú

    Srnčie ragú

kuk