Vyza pečená na ruský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej vyzy, 50 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, štipku mletého zázvoru, 100 g masla, 0,5 dl vývaru z rýb, 2,5 dl kyslej smotany, 1 lyžicu zemiakového škrobu, 1 lyžicu horčice, 1 lyžičku konzervovaných kapár, citrón.

Postup

Krok 1

Rozmrazená, očistená, umytá, osušená vyza vcelku, špikovaná na rezance nakrájanou slaninou, obalenou v mletom novom a čiernom korení a zázvore. Mäso sa osolí, okorení, položí na pekáč, poleje roztopeným maslom a vloží do rúry piecť domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby podlieva vývarom z rýb. Keď je ryba z dvoch tretín upečená, preleje sa smotanou zmiešanou so škrobom a pomaly pečie. Upečené mäso sa vyberie, omáčka sa povarí, keď zhustne, pridá sa horčica a dobre sa rozmieša. Do omáčky sa pridajú sekané kapary, plátky olúpaného citróna a krátko sa povarí. Z pečenej vyzy sa krájajú úhľadné plátky, kladú sa na tanier a polejú omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, varená cestovina, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 982
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

983

Podobné recepty:
  • Pappardelle s hubami

    Pappardelle s hubami

  • Treska na japonský spôsob

    Treska na japonský spôsob

  • Závitok z hrče

    Závitok z hrče

kuk