Jeseter na staroruský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného jesetera, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 300 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl bieleho vína, 50 g múčneho masla (maslo zmiešaní s hladkou múkou v pomere 1:1), 1 lyžičku masla, 3 dl rybieho bujónu (voda, 1 kocka).

Postup

Krok 1

Z očisteného, vypitvaného, umytého jesetera sa vytiahne struna z chrbtice a nakrája sa na asi 170 g porcie. Porcie ryby sa osolia a okorenia polovičným množstvom soli, korenia a krátko sa nechajú odležať. Očistené šampiňóny sa nakrájajú na hrubšie plátky. Do vhodnej nádoby sa uložia porcie rýb, medzi jednotlivé kusy sa vložia plátky šampiňónov, zalejú vínom a časťou vývaru a pod pokrievkou sa dusia domäkka. Udusená ryba so šampiňónmi sa vyberie a vloží do čistej nádoby a uchová v teple. Šťava sa vydusí na polovicu, pridá sa múčne maslo a nechá sa povariť. Povarená šťava sa precedí, pridá sa maslo, podľa potreby sa osolí, okorení a krátko prevarí. Pri podávaní sa na porcie ryby uložia šampiňóny a polejú hotovou šťavou. Vhodné prílohy: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, čierny chlieb, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1231
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1232

Podobné recepty:
  • Opekaný losos s cuketou, špargľou a roketou

    Opekaný losos s cuketou, špargľou a roketou

  • Perinský kapor

    Perinský kapor

  • Pirohy z krabom a lososom

    Pirohy z krabom a lososom

kuk