Ovocná omeleta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1-2 vajcia, 1 lyžica mlieka alebo pitnej studenej vody, 1/2 lyžice hladkej múky, soľ, cukor, škoricový cukor, ovocie podľa vlastného výberu, 1 lyžica masla na opečenie, práškový a vanilkový cukor na posýpku.

Postup

Krok 1

Ovocie očistíme, umyjeme, odkôstkujeme. Väčšie plody pokrájame. Jablká alebo hrušku olúpme, vykrojíme jadierka a pokrájame na tenké plátky. Čerstvé vajce rozšľaháme so studenou vodou alebo s mliekom, pridáme hladkú múku, trochu cukru a štipku soli. Do penista vyšľahanú vaječnú zmes, vlejeme do panvice s roztopeným maslom a pomaly pečieme. Keď je omeleta polotuhá, na vrchnú stranu rozložíme ovocie tak, aby vniklo do vaječnej zmesi a posypeme troškou škoricového cukru. Panvicou pohybujeme, aby sa omeleta v masle posúvala a nepripiekla. Keď je omeleta zo spodnej strany zlatožltá a povrch stuhnutý, omeletu presunieme na tanier, aby bola preložená na polovice. Povrch pocukrujeme s pomiešaným práškovým a vanilkovým cukrom. Deťom môžeme podliať ovocný sirup. Omeletu môžeme opekať aj z obidvoch strán. Z ovocia sú najvhodnejšie maliny, jahody, čučoriedky, čerešne, hrozno, ríbezle alebo hrušky, jablká a podobne. Miesto čerstvého ovocia môžeme použiť džem.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 860
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

861

Podobné recepty:
  • Zemiaky s vajciami

    Zemiaky s vajciami

  • Hubové rizoto I

    Hubové rizoto I

  • Špargľové lasagne

    Špargľové lasagne

kuk